Girls Have a Dream School Norway

GHADSN er en politisk og religiøst nøytral humanitær forening. Foreningen har til formål å støtte Girls Have A Dream School i Kasangati, Uganda. Foreningen er nettbasert og landsdekkende. Foreningen har ikke profittformål.

Stifterne har alle hatt gleden av å ha reist mye, og dermed fått sett og følt mye både i og utenfor allfarvei. Vi prøver ikke å si at vi forstår Afrika, men kontinentet har for oss fått en spesiell tiltrekningskraft.

Hans er bygningsingeniør og har en lang karriere som eindomsutvikler. I tillegg til å være engasjert i GHADS gjennom GHADSN er han også engasjert i Bright Parents Nursery and School som er lokalisert i samme område som GHADS. Denne skolen har nå ca 500 elever og er meget godt anerkjent både pedagogisk og miljømessig.

Margrethe er utdannet sivilingeniør (biokjemi, mikrobiologi). Hun har ledet forskningsprosjekter innen mikrobiologi ved universitet og i det private næringsliv. I 2014 åpnet hun GHADS sammen med Nalule Esther og har støttet skolen siden.

Harald er siviløkonom med lang fartstid som konsulent innen eiendomsbransjen. Den grunnleggende interessen for internasjonalt vennskap og samarbeid kommer fra en omfattende deltagelse i internasjonalt organisasjonsarbeid under studietiden, senere videreutviklet gjennom mye reiser med ryggsekk på ryggen.

Noe av det mest slående ved det vi har opplevd er hvor lite i forhold til vår del av verdens ressursbruk som egentlig skal til for å hjelpe noen et lite steg videre, og vi har sett at ildsjeler kan utgjøre en forskjell der de arbeider for å bygge sine samfunn med utgangspunkt i det helt enkle; å gi mennesker en mulighet til en inntektskilde i dagliglivet. Vår klare oppfatning er at det fungerer for så mange når det enkle legges til grunn for et lite steg videre i livet.

En krone brukt med lokal forankring kan virkelig gi resultater, og det er denne grunnleggende erkjennelsen som har gjort at GHADSN ble stiftet – vi vil med det arbeide for å etablere en sterkere kontinuitet i bistanden som har kommet fra norske bidragsytere gjennom de årene «vår» skole har eksistert. Det gir en mening.

Vi ønsker egentlig bare å gjøre litt – for å kunne bidra litt. Og vi håper jo da at andre kan ønske det samme.